overlay-img-2-1
Wanneer regel je je kraamzorg

Je kunt je al aanmelden zodra je weet dat je zwanger bent. Zorg dat je op tijd kraamzorg hebt aangevraagd, het liefst vóór de 16e week van je zwangerschap. Zo ongeveer rond je 30e week in de zwangerschap houden we een intakegesprek. Deze is bij jullie thuis. We bespreken dan alle wensen en praktische zaken die handig zijn voor de bevalling en kraamweek.


Let wel, de inschrijving is pas definitief nadat je een bevestiging hebt ontvangen.

Kraamzorg

Wat kun je van mij als kraamverzorgster verwachten?

  • Een enthousiaste, vlotte en ervaren kraamverzorgster, die door jaarlijkse (bij) scholingen op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen in de kraamzorg.
  • Ik ben gemakkelijk in de omgang, pas me heel makkelijk aan, waardoor gezinnen zich snel bij mij op hun gemak voelen (zie eventueel de reviews op deze website van gezinnen waarvoor ik de kraamzorg al heb mogen verzorgen).
  • Ik heb een flexibele instelling door mij aan te passen aan de behoefte van het gezin (bv. de zorg van andere kinderen etc.).

We doen alles in overleg, waar jij je goed bij voelt zal ik mezelf aanpassen.

overlay-img-bg-2-1-1
overlay-img-2-1

Algemeen:

De financiële afwikkeling van de kraamzorg gaat via je verzekeringsmaatschappij en de kraamverzorgende bij wie je je aanmeldt. De kosten worden volgens de verzekeringsvoorwaarden vergoedt (49 uur bij borstvoeding en 45 uur bij flesvoeding). Mogelijk heb je recht op meer uren kraamzorg op basis van medische indicatie of i.v.m. andere kinderen < 4 jaar, tweeling etc. Dit gaat altijd in overleg met je verloskundige.

Werkgebied

Ik werk in heel Zeeland, een gedeelte van Brabant en Zuid-Holland. Woon je niet in de buurt maar wil je toch kraamzorg bij mij afnemen, neem dan contact met me op. Alles is bespreekbaar.

Voordelen van een zelfstandig kraamverzorgster

  • Ik weet dat het niet leuk is als je in je kraamtijd met verschillende kraamverzorgenden te maken krijgt. Je wil, vooral in deze bijzondere periode, rust en structuur. Daarom is het fijn om één gezicht te zien tijdens je hele kraamtijd en niet meerdere zoals soms voorkomt bij een bureau.
  • Je weet al wie er komt kramen. We kunnen eerst al even kennismaken als je dat fijn vindt en anders kom ik zo tussen de 20e en 30e week van je zwangerschap persoonlijk langs om de intake te doen.
  • Tijdens je zwangerschap mag je altijd al je vragen aan mij stellen.
  • Je hoeft niet te zorgen voor een weegschaal, want deze neem ik mee.

Ik werk als zelfstandige maar heb ook een hele goede samenwerking met andere zelfstandige kraamverzorgenden in jouw regio. Wij helpen elkaar indien nodig.

  • Gegarandeerd zorg. Ik neem maximaal 2 gezinnen per maand aan en kan daardoor vrijwel altijd zelf de kraamzorg verzorgen. Mocht ik door overmacht (b.v. ziekte) toch niet kunnen dan zorg ik dat er een lieve collega komt en zorg ik ook voor een goede overdracht. Ook kan het voorkomen dat er 2 kraamvrouwen tegelijk bevallen, ik kan dan dubbelen d.w.z. ’s morgens 1 gezin en ’s middags naar het andere gezin. Maar mocht dat voorkomen ga ik eerst met jullie in gesprek.
  • Er zijn geen extra kosten wanneer je kiest voor een zelfstandig kraamverzorgster, want deze worden door elke zorgverzekeraar vergoed. Wel geldt er bij de kraamzorg een eigen bijdrage van 5,10 per uur (vastgesteld voor 2024), welke vaak ook vergoed wordt als je goed (aanvullend) verzekerd bent.

Mocht je thuis willen bevallen dan kan ik je daarbij ondersteunen samen met je verloskundige, beval je in het ziekenhuis of een geboortecentrum dan krijg je vanuit daar begeleiding bij je bevalling.

Bel op tijd of geef even een seintje zodra de bevalling begint zodat ik stand-by kan staan.
Ik noem dat een rommelmelding, b.v. vliezen gebroken, vermoedens van weeën, inleiding enz.

Ben je enthousiast geworden...

en denk je, ik wil Ans graag als mijn kraamverzorgster tijdens de kraamweek?
Meld je dan snel aan middels het aanmeldformulier, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op en wie weet? Tot snel!

Aanmelden